Γλώσσες

Νόμισμα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λεμεσός

Η Λεμεσός είναι μια πόλη στη νότια ακτή της Κύπρου. Είναι γνωστό για το αιώνιο Κάστρο της Λεμεσού, το οποίο φιλοξενεί το Μεσαιωνικό Μουσείο της Κύπρου και τη συλλογή κεραμικών και ταφόπετρων. Στην παραλία βρίσκεται το Πάρκο Γλυπτικής της Προκόμειας (Μώλος), με γλυπτά από Κύπριους, Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες. Στα βορειοανατολικά βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού, όπου εκτίθενται αντικείμενα από τη Νεολιθική έως τη Ρωμαϊκή περίοδο.

Η πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Κύπρου, η Λεμεσός φημίζεται για τη ζωντανή ατμόσφαιρα και την αυθόρμητη φιλοξενία της. Διατηρώντας το χαρακτήρα της πλούσιας και πολύχρωμης ιστορίας της, η πόλη χρησιμεύει επίσης ως ένα ακμάζον εμπορικό κέντρο για τη διεθνή κοινότητα της.


Η περιοχή γύρω από τη Λεμεσό προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων. ο ζεστός καιρός και το ποικίλο έδαφος σημαίνουν ότι στην ξηρά ή στη θάλασσα, δεν θα είστε ποτέ λιγότεροι από τα πράγματα που κάνουν. Περάστε την ημέρα ηλιοθεραπείας στην παραλία ή επιλέξτε από μια σειρά θαλάσσιων σπορ - από θαλάσσιο σκι και wind-surfing για καταδύσεις, ιστιοπλοΐα και ψάρεμα. Σε κοντινή απόσταση από τη μαρίνα θα υπάρχουν πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα γκολφ. Ο περίπατος μήκους 17 χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτογραμμής είναι πάντα δημοφιλής στους ποδηλάτες, ενώ οι λάτρεις της φύσης μπορούν να πάνε στα άγρια μονοπάτια των βουνών του Τροόδους, να απολαύσουν τη φιλοξενία παραδοσιακών κυπριακών χωριών ή να ανακαλύψουν περιοχές εξαιρετικής ομορφιάς. Και μετά από όλη αυτή τη δραστηριότητα, υπάρχει κάθε δικαιολογία για να ξεφύγουν σε ένα από τα πολλά θέρετρα spa πολυτελείας για κάποιες θεραπευτικές θεραπείες και γαλήνη.

Ένα σύντομο ταξίδι προς τα δυτικά σας φέρνει σε μια χρυσή αμμουδιά μήκους ενός μιλίου και μια διαδρομή προς τα ανατολικά οδηγεί σε μια πολυσύχναστη λεωφόρο με παραλιακά μπαρ και νυχτερινά κέντρα, ξενοδοχεία πέντε αστέρων και κομψές μπουτίκ. Και φυσικά υπάρχει η κατάδυση? το πιο διάσημο ναυάγιο κατάδυσης είναι η Ζηνοβία που βρίσκεται σε 18-42m νερού από το λιμάνι της Λάρνακας, 40 μίλια βορειοανατολικά της Λεμεσού. Το βυθισμένο σουηδικό πλοίο έχει παραμείνει εξαιρετικά άθικτο από τότε που βυθίστηκε με 200 εκατομμύρια αξίας των οχημάτων και του φορτίου το 1980, και κατατάσσεται ως μία από τις 10 κορυφαίες καταδύσεις ναυάγιο στον κόσμο και μία από τις κορυφαίες 25 τοποθεσίες κατάδυσης οπουδήποτε. Για τους λάτρεις του κρασιού, μια περιήγηση στα τοπικά οινοποιεία που περιβάλλουν τη Λεμεσό είναι απαραίτητη - και θα πρέπει σίγουρα να περιλαμβάνει μια επίσκεψη στο Κάστρο του Κολοσσίου, γενέτειρα του γλυκού κρασιού επιδόρπιο «Κουμανταρία», το παλαιότερο ονομασμένο κρασί στον κόσμο ακόμα στην παραγωγή.

Εξαιρετικό φαγητό
Η παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα είναι ένα από τα καλύτερα στη Μεσόγειο - και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να απολαύσετε τις φρέσκες, δελεαστικές γεύσεις της από ό, τι στις ταβέρνες της Λεμεσού. Αλλά σύμφωνα με την κοσμοπολίτικη φύση της πόλης, υπάρχει επίσης μια λαχταριστός επιλογή των διεθνών εστιατορίων για να ανακαλύψετε - ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά, κινέζικα, ιαπωνικά. Ό,τι κι αν επιλέξετε, είναι εγγυημένο ένα θερμό καλωσόρισμα και μια αξέχαστη ατμόσφαιρα. Η παραδοσιακή τοπική κουζίνα περιλαμβάνει το φημισμένο μεζέ – ένα μείγμα από 12 ποικίλα πιάτα, κλέφτικο – ζουμερό αργοψημένο αρνί, σουβλά – αρνί ή χοιρινό, μουσακά – κιμά με λαχανικά σε κρεμώδη σάλτσα και shieftalia – εξαιρετικά γευστικά μικρά λουκάνικα. Αλλά δεν χρειάζεται να βγείτε μακριά για να απολαύσετε καλό φαγητό ή ένα χαλαρό sundowner.
Η Μαρίνα Λεμεσού διαθέτει τα δικά της διεθνή εστιατόρια, καφέ και μπαρ, συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής περιοχής. Επισκεφθείτε τον οδηγό της Μαρίνας Λεμεσού για να μάθετε περισσότερα.

Ψώνια
Οι εμπορικοί δρόμοι του ιστορικού τμήματος της πόλης βρίσκονται επίσης σε μικρή απόσταση από τον παραλιακό δρόμο περιπάτου της μαρίνας. Με γραφικά διατηρητέα κτίρια και προεξέχοντες βεράντες, υπάρχει μια σειρά από καταστήματα διάσπαρτα σε όλο το κέντρο της πόλης, από διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες υψηλού δρόμου σε αριστοκρατικές μπουτίκ και εκθεσιακούς χώρους σχεδιαστών.
Ο εμπορικός χώρος της Μαρίνας Λεμεσού διαθέτει μια ποικιλία από καταστήματα, κομψές μπουτίκ, καταστήματα σχεδιαστών και ανέσεις, καθώς και εστιατόρια και μπαρ στην προκυμαία.

Καθημερινή ζωή στη νυχτερινή ζωή
Είτε για επαγγελματικούς είτε για αναψυχή, η Λεμεσός προσφέρει μια πλούσια ποικιλία μέρα ή νύχτα: από πολυσύχναστες αγορές και πληθωρικά φεστιβάλ μέχρι χαλαρωτικά ιαματικά λουτρά. αρχαία μνημεία και μουσεία σε μοντέρνες μπουτίκ και γκαλερί τέχνης. ξενοδοχεία γοήτρου και γκουρμέ εστιατόρια σε ζωντανές ταβέρνες και λαμπερά μπαρ και κλαμπ. Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες της πόλης μπορούν πλέον να απολαύσουν παιχνίδια παγκόσμιας κλάσης και εξαιρετικά γεύματα στα Κυπριακά Καζίνο, με κάθε επίσκεψη να προσφέρει τη μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας σε στιλ Melco Resorts σε πολυτελές στυλ και άνεση.

Θησαυροί πέρα
Πέρα από την πόλη περιμένουν τα ειδυλλιακά χωριά και τα μονοπάτια της φύσης των βουνών του Τροόδους. απομονωμένες παραλίες και ιστορικά ορόσημα. οινοποιεία και οπωρώνες· και, για τους λάτρεις του γκολφ, μια σειρά από γήπεδα πρωταθλήματος.

Το μέρος που πρέπει να
Αυτό το δελεαστικό μείγμα έχει ανυψώσει τη Λεμεσό σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα προορισμού στην Ευρώπη, με έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό διεθνών αερομεταφορέων που πετούν προς τα κοντινά αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου.

Κορυφαία αξιοθέατα

Κάστρο Λεμεσού

Μαρίνα Λεμεσού

Δημοτικός ζωολογικός κήπος

Περίπατος

Αρχαιολογική Λεμεσός

Μουσείο Αυτοκινήτων Κύπρου

Υδάτινο πάρκο Fasouri

Καθεδρικός ναός της Αγίας Νάπας

Για να βελτιώσετε την εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα Leos Car Rentals χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες. Αν συνεχίσετε να βλέπετε αυτόν τον ιστότοπο, θα θεωρήσουμε ότι συμφωνείτε με τη χρήση του. Περισσότερες πληροφορίες »