Γλώσσες

Νόμισμα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πώς να τοποθετήσω σωστά το παιδικό κάθισμα/booster;

Όλα τα παιδικά καθίσματα και/ή καθίσματα τύπου booster φέρουν σχεδιάγραμμα με οδηγίες τοποθέτησης στην πίσω πλευρά τους. Ακολουθήστε τις εν λόγω οδηγίες ώστε να διασφαλίσετε ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι για τους μικρούς σας επιβάτες.

  • ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1: Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε πάντα παιδικά καθίσματα ή ανυψωτικά καθίσματα τύπου booster που είναι κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών σας και να τους φοράτε πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
  • ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2: Συνιστούμε να τοποθετείτε το παιδικό κάθισμα και/ή το booster στο κάθισμα πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού. Προσπαθήστε να ρυθμίσετε το κάθισμα του συνοδηγού ώστε να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και σε όρθια θέση. Αυτή είναι η πιο ασφαλής θέση για τα παιδιά. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε και δεύτερο ή τρίτο παιδικό κάθισμα, τοποθετήστε τα και αυτά στα πίσω καθίσματα.
  • ΣΥΜΒΟΥΛΗ 3: Αν αποφασίσετε να τοποθετήσετε το παιδικό κάθισμα/booster στο κάθισμα του συνοδηγού, φροντίστε πάντα να απενεργοποιείτε τον αερόσακο του συνοδηγού (ο διακόπτης βρίσκεται στο ντουλαπάκι του συνοδηγού ή δίπλα στο ταμπλό). Βεβαιωθείτε επίσης ότι η τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος σε αυτό το κάθισμα επιτρέπεται στη χώρα σας.
  • ΣΥΜΒΟΥΛΗ 4: Μην επιτρέπετε ποτέ σε παιδιά κάτω των 12 ετών να κάθονται στο κάθισμα του συνοδηγού.