Γλώσσες

Νόμισμα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι κάνω αν η στάθμη κάποιου υγρού στο όχημα είναι κάτω από το ενδεδειγμένο επίπεδο;

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το όχημα που σας παρέχουμε να διαθέτει όλα τα απαραίτητα υγρά στο ενδεδειγμένο επίπεδο. Δυστυχώς, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, κατά την περίοδο υψηλής κίνησης υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστεί η ένδειξη χαμηλής στάθμης για κάποιο υγρό. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

ΛΑΔΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ: αμέσως μόλις ανάψει η προειδοποιητική λυχνία στάθμης λαδιού, αγοράστε ένα λίτρο κατάλληλου λαδιού από το πλησιέστερο πρατήριο καυσίμων ή από εξειδικευμένο κατάστημα. Έχοντας σβήσει τον κινητήρα, προσθέστε πρώτα μισό λίτρο λαδιού και μετά από λίγα λεπτά ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού που θα πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στην ελάχιστη και τη μέγιστη ένδειξη. Αν η στάθμη εξακολουθεί να είναι χαμηλή, συμπληρώστε λάδι έως ότου φτάσει τη μέγιστη ένδειξη. Μπορείτε να ελέγξετε το είδος λαδιού που χρησιμοποιεί το ενοικιαζόμενο όχημα εντός του καπό και στο εγχειρίδιο χρήσης του οχήματος.
ΨΥΚΤΙΚΟ ΥΓΡΟ: για να αποφύγετε την υπερθέρμανση του κινητήρα, αμέσως μόλις ανάψει η αντίστοιχη προειδοποιητική λυχνία, αγοράστε ένα λίτρο ψυκτικού υγρού από το πλησιέστερο πρατήριο καυσίμων ή από εξειδικευμένο κατάστημα. Για να βεβαιωθείτε για τον κατάλληλο τύπο ψυκτικού υγρού που πρέπει να χρησιμοποιήσετε, ανασηκώστε το καπό και ελέγξτε το χρώμα του υφιστάμενου υγρού στο ρεζερβουάρ και αγοράστε υγρό με το ίδιο χρώμα. Για την αποφυγή τραυματισμών, πριν ανοίξετε το ρεζερβουάρ ψυκτικού, βεβαιωθείτε ότι ο κινητήρας έχει κρυώσει και ανοίξτε το καπό με αργές κινήσεις.
AdBlue: τα περισσότερα από τα οχήματα του στόλου μας με κινητήρα diesel είναι εξοπλισμένα με ένα υγρό το οποίο αποκαλείται AdBlue, με σκοπό τη συμμόρφωση με αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι σχεδόν απίθανο να χρειαστεί επαναπλήρωση του συγκεκριμένου υγρού δεδομένου ότι σε κανονικές συνθήκες η ποσότητά του επαρκεί για 15.000 έως 25.000 χλμ, ή για το διάστημα μεταξύ δύο κύκλων τακτικής συντήρησης, και δεδομένου ότι ρυθμίζουμε τη στάθμη του ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Παρ’ όλα αυτά, αν στον πίνακα οργάνων ή στην κεντρική οθόνη του ταμπλό ανάψει η προειδοποιητική λυχνία ή εμφανιστεί σχετικό μήνυμα, σταματήστε στο πλησιέστερο πρατήριο καυσίμων, προμηθευτείτε τουλάχιστον 10 λίτρα AdBlue και γεμίστε το ρεζερβουάρ έως το στόμιο πλήρωσης. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσετε παραπάνω από 10 λίτρα υγρού. Το ρεζερβουάρ του εν λόγω υγρού, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, βρίσκεται είτε στο χώρο αποσκευών κάτω από τη ρεζέρβα είτε στην άκρη του χώρου αποσκευών είτε δίπλα στο ρεζερβουάρ καυσίμου. Παρακαλούμε μην αγνοήσετε τη συγκεκριμένη προειδοποίηση διότι στην περίπτωση αυτή το ηλεκτρονικό σύστημα του αυτοκινήτου μπορεί να εμποδίσει την περαιτέρω οδήγηση και να σας προκαλέσει προβλήματα.
Υγρό υαλοκαθαριστήρων: σε περίπτωση που η στάθμη του υγρού υαλοκαθαριστήρων είναι χαμηλή, προμηθευτείτε υγρό για τους υαλοκαθαριστήρες από πρατήριο καυσίμων, εξειδικευμένο κατάστημα ή σούπερ μάρκετ. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, επιλέξτε καλοκαιρινό ή χειμερινό καθαριστικό υγρό. Το καλοκαιρινό βοηθά στην ευκολότερη απομάκρυνση εντόμων ενώ το χειμερινό εμποδίζει το πάγωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην περίπτωση που χρειαστεί να προμηθευτείτε κάποιο υγρό για το ενοικιαζόμενο όχημα, παρακαλούμε κατά την αγορά του να ζητάτε την έκδοση τιμολογίου στο όνομα της εταιρείας Dionysos Rent A Car Ltd. Αν δεν προσκομίσετε τιμολόγιο κατά την επιστροφή του οχήματος, δεν θα μπορέσουμε να σας επιστρέψουμε το ποσό που πληρώσατε για το υγρό.