Γλώσσες

Νόμισμα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι κάνω σε περίπτωση ζημιάς στους τροχούς ή στα ελαστικά;

Σε περίπτωση βλάβης που προκαλείται από τρύπιο ελαστικό ή ζημιά στις ζάντες, παρακαλούμε τοποθετήστε τη ρεζέρβα ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ:

 1. Βεβαιωθείτε ότι το όχημα είναι πλήρως ακινητοποιημένο τραβώντας το χειρόφρενο και επιλέγοντας την πρώτη ταχύτητα ή την όπισθεν (για αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, ο επιλογέας να είναι στη θέση P και για ρομποτικά στη θέση N).
 2. Αφαιρέστε τυχόν αποσκευές από τον αποθηκευτικό χώρο, ανασηκώστε το κάλυμμα του πάτου (ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, η ρεζέρβα μπορεί να βρίσκεται πάνω ή κάτω από τον αποθηκευτικό χώρο, περίπτωση στην οποία το κλειδί για τα μπουλόνια βρίσκεται στην αριστερή ή δεξιά πλευρά του καλύμματος του αποθηκευτικού χώρου ή κάτω από τα πίσω καθίσματα).
 3. Βγάλτε τη ρεζέρβα και τα εργαλεία και αφήστε τα εκτός του οχήματος.
 4. Αν ο τροχός διαθέτει τάσι (κάλυμμα ζάντας), αφαιρέστε το και αποθηκεύστε το προσεκτικά.
 5. Αν ο τροχός διαθέτει ζάντες κράματος αλουμινίου και διακοσμητικές τάπες στα μπουλόνια, αφαιρέστε τις με το εργαλείο που περιλαμβάνεται στο σετ αλλαγής.
 6. Αν ο τροχός διαθέτει μπουλόνι ασφαλείας για αντικλεπτική προστασία, αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας το ειδικό κλειδί ασφαλείας που πρέπει να προσαρμοστεί στο κοινό κλειδί ξεκλειδώματος.
 7. Χαλαρώστε τα μπουλόνια με το εργαλείο που παρέχεται.
 8. Τοποθετήστε τον γρύλο του οχήματος στο κατάλληλο σημείο και βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλα στερεωμένος τόσο για την ασφάλειά σας όσο και για την ασφάλεια του οχήματος. Ο ΓΡΥΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΗ ΒΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ. ΑΝ Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΣΘΗΡΗ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΡΕΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ Ή ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ.
 9. Αφού ανυψώσετε το όχημα αρκετά ώστε το κλαταρισμένο ελαστικό να μην εφάπτεται με το έδαφος, ξεβιδώστε τα μπουλόνια και αφαιρέστε τον τροχό.
 10. Τοποθετήστε τη ρεζέρβα ενώ την κρατάτε με το χέρι σας στον άξονα. Τοποθετήστε όλα τα μπουλόνια και βιδώστε τα εν μέρει.
 11. Αφού κατεβάσετε το όχημα, βιδώστε σφιχτά τα μπουλόνια και ελέγξτε τα ξανά για να βεβαιωθείτε ότι είναι όλα σωστά τοποθετημένα.
 12. Αφού ολοκληρώσετε την αλλαγή του τροχού, τοποθετήστε όλα τα εξαρτήματα και το σκασμένο ελαστικό στο χώρο αποσκευών.
 13. Αν το όχημά σας διαθέτει και άλλη ρεζέρβα, μπορείτε να συνεχίσετε την οδήγηση, χωρίς να υπερβαίνετε τα 80 χλμ/ώρα, έως ότου φτάσετε στο πλησιέστερο συνεργείο ελαστικών. Παρακαλούμε ενημερώστε το συντομότερο δυνατόν την τεχνική υποστήριξη ώστε να σας προτείνουν λύσεις επισκευής με βάση τις ασφάλειες που έχετε επιλέξει.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τη ρεζέρβα μόνοι σας, επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη ώστε να καλέσουν την οδική βοήθεια που θα αναλάβει την αλλαγή του ελαστικού. Αν, ωστόσο, δεν έχετε ασφάλεια WUG (απαλλαγή ευθύνης για ζημιά στα ελαστικά, το αμάξωμα και τις γυάλινες επιφάνειες) η υπηρεσία αλλαγής ελαστικών δεν καλύπτεται και επιβαρύνεστε πλήρως με το κόστος της.